De voordelen van kledingbakken voor een opgeruimde
kledingbak

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld shirts, broeken, jassen, schoenen en accessoires zijn.

Niet toegestane items in kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte, bevlekte of versleten kleding, beddengoed, textielresten of andere niet-kleding gerelateerde items in de kledingcontainer te deponeren. Het is belangrijk om de richtlijnen te volgen om de recycling en hergebruik van kleding te bevorderen.

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

In kledingcontainers is het verboden om natte of vervuilde kleding te deponeren, aangezien dit kan leiden tot schimmelvorming en onhygiënische situaties. Ook is het niet toegestaan om schoenen, tassen, textielresten of ander niet-kledingtextiel in de container achter te laten.

Andere verboden items

Daarnaast is het belangrijk om geen grofvuil, huisraad, elektronica, gevaarlijke stoffen of voedselafval in de kledingcontainer te gooien. Deze items horen niet thuis in de container en kunnen het recyclingproces verstoren of vervuilen. Het is dus van groot belang om enkel schone en draagbare kledingstukken in de kledingcontainer te deponeren.

Waar kan ik gebruikte kleding inleveren

Waar is het mogelijk om tweedehands kleding af te geven?



Waar kan ik tweedehands kleding afgeven?

Het is mogelijk om tweedehands kleding af te geven bij kringloopwinkels, zoals de kledingbank of het Leger des Heils. Daarnaast zijn er ook verschillende inzamelingsacties en -punten van goede doelen en organisaties zoals Sympany en het Wereld Natuur Fonds.

Andere opties voor het afgeven van tweedehands kleding

Naast kringloopwinkels en goede doelen, kun je ook tweedehands kleding afgeven bij kledingruilbeurzen, vintage winkels en online platforms zoals Vinted en United Wardrobe. Deze platforms bieden de mogelijkheid om kleding te verkopen of te ruilen met anderen.



Meer info: Textiel restanten

Wat zijn de toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

In de kledingcontainer van het Leger des Heils mogen kledingstukken zoals broeken, jassen, truien, shirts en schoenen worden gedeponeerd. Daarnaast zijn ook accessoires zoals riemen, tassen en sjaals welkom.

Niet-toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils

Het is niet toegestaan om kapotte of versleten kledingstukken in de kledingcontainer te deponeren. Ook ondergoed, sokken en beddengoed behoren niet tot de toegestane items. Het Leger des Heils vraagt om schone en herbruikbare kledingstukken voor hulpbehoevenden.

Wat zijn de toegestane items voor de kledingcontainer van het Leger des Heils